Wat doen we met de woning en waar gaat ieder wonen

een erg belangrijk onderwerp

Woning

De woning is vaak een veilige plek waarin door ieder veel is geïnvesteerd. Die verliezen valt zwaar in een periode waarin er toch al zoveel verandert. En dan zijn er nog de veranderingen voor de kinderen. Het is dus een belangrijk onderwerp. 

Koopwoning

U wordt geconfronteerd met veel vragen. Kan iemand van ons de woning aanhouden en de ander uitkopen, wat zijn straks mijn lasten en kan ik die opbrengen, hoe zit het met de overname van de hypotheek (er gelden speciale regels en soms moet de helft van de hypotheek worden overgesloten), moeten we naar de notaris? 

Wat als u het moeilijk eens kunt worden over de waarde van de woning. Is een meerwaardebeding iets voor ons en wat is dat precies?  

En hoe zit het met de eigen woning reserve als u een nieuwe woning gaat kopen. Het geld dat uit de oude woning wordt ontvangen moet meestal gebruikt worden voor de aankoop van de nieuwe woning. Anders is de nieuwe hypotheek niet meer volledig aftrekbaar. 

Huisvesting

In ieder geval één van u (en misschien wel allebei) zal een huurhuis of een nieuwe koopwoning moeten vinden. Dat kost tijd. Urgentie krijgen voor een huurwoning is niet meer zo gemakkelijk. Dat betekent dat u nog enige tijd samen onder één dak moet blijven wonen. Hoe wordt voorkomen dat het thuis ondraaglijk wordt. Daarover afspraken maken is belangrijk vooral voor de kinderen. 

Als de woning wordt verkocht moet besproken worden wie zolang in de woning blijft wonen en hoe de woonlasten  worden verdeeld (er zijn dan dubbele lasten. U moet ook beslissen voor welke vraagprijs de woning te koop wordt gezet en wat de oplevertermijn zal zijn. Dat laatste ook met het oog op het vinden van andere woonruimte. 

Deskundig paar ogen

Misschien heeft u zelf al ideeën, maar veel cliënten vinden het fijn als daarover wordt meegedacht. 

Vrijblijvend & gratis kennismakingsgesprek

Dat kan iedere werkdag en is ook mogelijk in de avonduren of in uitzonderlijke gevallen in het weekend. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten. In die periode maken wij kennis en geef ik uitleg over mijn aanpak van de zaak. Het is verstandig wat stukken mee te nemen voor een eerste oriƫntatie (als er stukken zijn!).

Vraag kennismakingsgesprek aan