Zowel privé als zakelijk uit elkaar,

dan is goede begeleiding extra belangrijk

Onderneming

Als je door een onderneming met elkaar bent verbonden moet je dubbel scheiden. Zowel privé als zakelijk. De situatie van de onderneming moet dan beoordeeld worden. Dat maakt het extra ingewikkeld en goede begeleiding is dan extra gewenst.

Waardering van aandelen in een vennootschap en een eenmanszaak

Daarvoor kan ik de hulp inroepen van een vaste deskundige met fiscale kennis. Maar ik werk ook graag samen met de deskundige die u zelf wilt aandragen. Ieder probeert vanuit zijn eigen deskundigheid een bijdrage aan de oplossing te leveren en het bundelen van krachten werkt altijd plezierig.

Soms werk ik voor de ondernemer, soms voor de echtgenoot van de ondernemer. Voor beiden moet er een redelijke uitkomst zijn waarbij de ondernemer met zijn onderneming verder kan en de echtgenoot niet tekort wordt gedaan. 

Pensioen in eigen beheer

Op dit moment hebben DGA's met in hun vennootschap opgebouwd pensioen te maken met eisen van de fiscus tot aanpassing van de voorziening. Daarvoor is de toestemming van hun echtgenoot nodig. Dit alles naast de problematiek van de verevening van pensioenrechten bij scheiding. Hoe wordt dat geregeld en gefinancierd? Een hele puzzle.  

Deskundig paar ogen

Mij zijn tijdens mijn werkzame leven veel jaarstukken onder ogen gekomen en zo heb ik veel geleerd over het lezen en doorgronden van bedrijfscijfers. Het zit ook logisch in elkaar. Ik ben uiteraard geen specialist op dit terrein maar rekenen en cijfers beoordelen behoren wel tot mijn "tools". 

 

 

 

Vrijblijvend & gratis kennismakingsgesprek

Dat kan iedere werkdag en is ook mogelijk in de avonduren of in uitzonderlijke gevallen in het weekend. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten. In die periode maken wij kennis en geef ik uitleg over mijn aanpak van de zaak. Het is verstandig wat stukken mee te nemen voor een eerste oriëntatie (als er stukken zijn!).

Vraag kennismakingsgesprek aan