Een vertrouwenspersoon waaraan ik mijn belangen kan toevertrouwen

mr. Anneke van Rossum, vFAS advocaat

Advocaat

Meer dan 25 jaar heb ik ervaring als advocaat. Ik ben aangesloten bij vFAS (beroepsvereniging van familierecht advocaten). Daarnaast werk ik al vele jaren als griffier van de Raad van Discipline in het hofressort Arnhem-Leeuwarden. Dat is het tuchtcollege voor de advocatuur. Op deze wijze heb ik veel geleerd over wat cliënten bij de behandeling van zaken belangrijk vinden.

Wat zijn de mogelijkheden

U kunt terecht voor een behandeling op tegenspraak of een overlegbehandeling. 

Behandeling op tegenspraak

Bij een behandeling op tegenspraak wordt direct een procedure bij de rechtbank gestart omdat praten geen zin heeft of er teveel juridische vraagstukken zijn. Een procedure kan ook tot doel hebben om een druk te zetten. Het hoeft niet te betekenen dat er ook een juridisch oordeel komt. Vaak wordt in de loop van een procedure alsnog overeenstemming bereikt wat dan door de rechter in een vonnis of beschikking kan worden vastgelegd. Soms kan de hulp van een rechter als onafhankelijk autoriteit met ervaring in het vinden van oplossingen van groot nut zijn. Het kan ook zijn dat er knopen moeten worden doorgehakt en dat is bij uitstek de deskundigheid van een rechter.  

Niks mis mee. Het moet wel goed worden afgewogen gelet op de kosten, de narigheid van een procedure en het tijdsbestek (procederen duurt lang).

Overlegbehandeling

Bij een overlegbehandeling gaan de advocaten rond de tafel zitten om een oplossing te zoeken. Vaak wordt er dan ook door beide partijen een eigen deskundige ingeschakeld om bijvoorbeeld de fiscale kanten of de boekhoudige kanten van de zaak te bekijken. Dat werkt vaak goed omdat de deskundigen op hun nivea los van de emoties naar de zaak kunnen kijken.

U blijft rechtstreeks betrokken bij de voortgang van de onderhandelingen en de inhoud van de oplossing. De oplossing wordt in een convenant vastgelegd. Dus geen procedure bij de rechter maar wel ieder een eigen advocaat/deskundige. 

 

 

Vrijblijvend & gratis kennismakingsgesprek

Dat kan iedere werkdag en is ook mogelijk in de avonduren of in uitzonderlijke gevallen in het weekend. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten. In die periode maken wij kennis en geef ik uitleg over mijn aanpak van de zaak. Het is verstandig wat stukken mee te nemen voor een eerste oriƫntatie (als er stukken zijn!).

Vraag kennismakingsgesprek aan